Українська Англійська

Курсанти Львівського державного університету безпеки життєдіяльності вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

Версия для печати
Курсанти Львівського державного університету безпеки життєдіяльності вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС
Курсанти Львівського державного університету безпеки життєдіяльності вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС
  У рамках заходів голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, голова ЛОР Олександр Ганущин, Перший проректор Університету Мирослав Коваль, курсанти львівського державного університету безпеки життєдіяльності та представники громадськості поклали квіти до пам’ятного знаку "Героям і жертвам Чорнобиля".

  Учасники заходу поклали квіти до пам'ятника та помолилися за усіх, хто загинув внаслідок аварії на ЧАЕС. Опісля відбувся мітинг-реквієм. Перед громадою виступив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, який зазначив: "Не лише у квітневий день 26 числа, а й 14 грудня вже стало традицією вшановувати пам’ять тих, хто пожертвував собою, захищаючи від атомного лиха життя інших. Хочу також висловити щирі слова подяки ліквідаторам, які сьогодні з нами, за мужність і героїзм. Через 30 років ми нарешті маємо захисну арку, яка накрила саркофаг над 4-м енергоблоком Чорнобильської АЕС. Весь світ об’єднався, аби разом з Україною вберегти людство від радіоактивних речовин. Чорнобильська трагедія залишилась в історії, а наше завдання сьогодні – пам’ятати і шанувати героїв-ліквідаторів. Вони не шкодували себе, рятуючи від атомного лиха не лише Україну, а й увесь світ. Так само, як ми завдячуємо нашим новітнім героям, які обороняють Україну на сході, ми повинні пам’ятати і про жертовний подвиг ліквідаторів Чорнобильської катастрофи".

  Ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС – це люди, які ціною власного життя та здоров’я стали в нерівній боротьбі зі смертельною радіацією, боронили свій народ від наслідків цієї масштабної техногенної трагедії людства.
У двобій з «атомним монстром» вступив загін курсантів-добровольців нашого навчального закладу: Віктор Авраменко, Іван Блашко, Олександр Дремлюга, Василь Ільюк, Сергій Климчук, Юрій Колачук, Микола Прудиус, Олександр Свинтицький та Юрій Сауляк, під керівництвом викладача циклу пожежної тактики, нині полковника внутрішньої служби у відставці Михайла Судніцина. Вони проводили дезактиваційні роботи на технологічних майданчиках вентиляційної труби 3 і 4 енергоблоків ЧАЕС та скидали уламки радіоактивного графіту і урану в саркофаг реактора. Серед багатьох тисяч героїв-ліквідаторів є також нинішні працівники та ветерани нашого навчального закладу: В'ячеслав Кошеленко, Ігор Іванейко, Анатолій Антонюк, Олександр Гаврилко, В'ячеслав Кісіль, Артур Лебідь, Михайло Судніцин, Андрій Харчук, Орест Юренц і покійні нині Богдан Грицай та Іван Біленко. Саме завдяки мужності та самовідданості цих людей вдалося приборкати ядерну стихію.
День встановлено в Україні згідно з Указом Президента України «Про День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» від 10 листопада 2006 р. № 945/2006.

Контактна інформація:

Помічник ректора:
(032) 233-40-41
Прес-центр:
(032) 233-40-41
Відділ адміністрування та електронного документообігу:
(032) 233-00-88
Навчально-методичний центр:
(032) 233-14-77
Відділ роботи з персоналом:
(032) 233-15-02
Відділ організації служби:
(032) 233-32-40
Відділ матеріально-технічного забезпечення:
(032) 233-21-52
Відділ економіки і фінансів:
(032) 233-15-11
Відділ організації науково-дослідної діяльності:
(032) 233-24-79
Черговий по університету:
(032) 233-32-40
+380 (67) 676 17 19
Ліцей цивільного захисту Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м.Вінниця):
(0432) 61-15-68

 

Наша електронна пошта:

[email protected]
 

Пошта Університету
            [email protected]

Пошта Ректора Університету:
            [email protected]
 

Телефон звернення
щодо сексуальних домагань та проявів дискримінації
тел. (032) 233-15-02