Українська Англійська

Львівський державний університет безпеки життєдіяльності продовжує реалізацію масштабного міжнародного проекту пов’язаного з ризиками на водних об’єктах

Версия для печати
В рамках реалізації Львівським державним університетом безпеки життєдіяльності та Варшавською Головною школою пожежної служби Польщі II-ї частини масштабного міжнародного проекту «Безпечна вода – вдосконалення діяльності органів влади та аварійних служб у відповідь на ризики, пов’язані з водними ресурсами у Львівській області»(програма «Польська допомога», що фінансується Міністерством закордонних справ Республіки Польща) протягом 8-12 червня 2015 року у м.Варшава (Республіка Польща) відбулися теоретико-практичні навчання, орієнтовані на організацію аварійно-рятувальних робіт на водних об’єктах. До участі були запрошені працівники Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, працівники пожежно-рятувальних підрозділів ГУ ДСНС України у Львівській області, а також фахівці Львівської міської ради та Львівської обласної державної адміністрації.
Навчання було проведено у два етапи: теоретичні – з 8 по 10 червня 2015р. на базі Головної школи пожежної служби м.Варшава, практичні – з 11 по 12 червня 2015р. на Жегжинському озері. Протягом теоретичних навчань учасники мали змогу ознайомитись з основними загрозами акваторій (в т.ч. екологічними, епідеміологічними та інфраструктурними), системою рятування на воді у Республіці Польща, а також особливостями надання першої медичної допомоги. Під час відвідування Головної школи пожежної служби м.Варшава представники делегації ДСНС України додатково мали змогу ознайомитись з її функціональною структурою та матеріально-технічною базою, а також досягненнями у навчально-виховному процесі підготовки фахівців-рятувальників. Додатково учасники відвідали Головний координаційний центр рятування та цивільного захисту, на який покладено функції суміжні з тими, що виконує ГУ ДСНС України; оглянули рятувальне та водолазне спорядження, ознайомились з його характеристиками та методами використання.
Протягом 11-12 червня 2015р. відбулись  практичні навчання щодо особливостей рятування на воді на Жегжинському озері. На практиці фахівцями Головної школи пожежної служби м.Варшава із залученням фахівців рятувально-водолазних станцій та сезонних рятувальних постів м.Варшава було продемонстровано основні правила порятунку потопаючого: прийоми захоплення, правила транспортування потерпілого до берега, надання першої домедичної допомоги. Учасники навчань мали змогу удосконалити навики надання допомоги при нещасних випадках на воді як з використанням рятувальних засобів (човнів, катерів і т. ін.), так і самотужки. Додатково з метою недопущення та мінімізації кількості нещасних випадків на воді відпрацьовано комплекс дій під час надання першої допомоги потопельнику та особливостей проведення пропаганди безпечного відпочинку на воді з використанням іноземного досвіду.
На завершення проектних заходів теоретико-практичних навчань у м.Варшава було проведено круглий стіл, присвячений підсумкам міжнародних навчань,результати якого надалі буде використано у навчальному процесі, науково-дослідній роботі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та професійній діяльності працівників ДСНС України. Окрім того, досягнуто домовленостей щодо подальшого розвитку співробітництва із зарубіжними навчальними закладами та налагодження наукових та педагогічних контактів.
 
 

Контактна інформація:

Відділ організаційно-аналітичного забезпечення: 
(032) 233-00-88
Прес-центр:
(032) 233-40-41
Відділ персоналу:
(032) 233-15-02
Навчально-методичний центр:
(032) 233-14-77
Відділ матеріально-технічного забезпечення: 
(032) 233-21-52
Відділ організації служби:
(032) 233-32-40
Центр науково-дослідної роботи: 
(032) 233-24-79
Відділ економіки і фінансів:
(032) 233-15-11
Черговий по університету:
(032) 233-32-40 +380 (67) 676 17 19
 
Вінницький ліцей безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання ЛДУБЖД(0432) 61-15-68

 

Наша електронна пошта:

[email protected]
 

Пошта Університету
            [email protected]

Пошта Ректора Університету:
            [email protected]
 

Телефон звернення
щодо сексуальних домагань та проявів дискримінації
тел. (032) 233-15-02