Українська Англійська

ЛДУБЖД

Обговорено проблеми та перспективи розвитку соціальної роботи

Версия для печати
3-4 жовтня, у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності проходила всеукраїнська науково-практична конференція «Соціальна робота в Україні: становлення, перспективи, розвиток». Учасники конференції розглянули актуальні проблем розвитку соціальної роботи в Україні, обмінялися досвідом проведення соціальної роботи між її практичними учасниками та дослідниками соціальної політики, а також проаналізували методики підготовки фахівців із соціальної роботи у вищих навчальних закладах.
Співорганізаторами конференції виступили   Інститут соціальної роботи та управління Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова (м.Київ) та Східноукраїнський національний університет імені В.Даля (м.Луганськ).
Програма конференції налічувала близько 70 доповідачів, які представляли 15 вищих навчальних закладів з України, 1 зарубіжний ВНЗ (Міжнародна академія юриспруденції, Мадрид, Іспанія), а також 1 навчальний заклад ІІ рівня акредитації (Вищий навчальний комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського»). Також до роботи конференції долучилися представники Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Робота конференції почалася 3 жовтня о 10.00 з проведенням пленарного засідання, яке вела д.політ.н., доц. Шерман О.М. З вітальними словами від керівництва Університету та гуманітарного факультету виступили проректор з науково-дослідної роботи ЛДУ БЖД, полковник служби цивільного захисту, к.т.н.,  доц. Т.Є.Рак та декан гуманітарного факультету ЛДУ БЖД, д. пед.н., проф. Б.І.Шуневич. Присутні заслухали доповіді почесних гостей конференції - директора Інституту соціальної роботи та управління Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, д.філософ.н., проф. А.О.Ярошенко; к.пед.н., доц. Національного університету «Львівська політехніка», керівника програми Професійної підготовки соціальних робітників Гайдук Н.М.; директора Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді О.А.Рубай; директора навчально-наукового інституту праці та соціальних технологій Східноукраїнського національного університету ім В.Даля, академіка Академії економічних наук України, к.е.н.,  доц. Шаповалової Т.В.; к.п.н., доц. Інституту соціальної роботи та управління Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова Патинок О.П.
Після обіду відбулися два  секційних засідання, на яких з використанням мультимедійної техніки були виголошені доповіді з проблем підвищення якості освіти підготовки фахівців соціальної сфери в умовах дотичності до європейських стандартів; нових підходів до інфраструктури соціальних служб в сучасних умовах інформаційного суспільства; використання інноваційних педагогічних технологій під час підготовки майбутніх соціальних педагогів; загальнотеоретичних аспектів соціально-правового становища людини, суспільно-психологічних аспектів соціалізації особистості, екологічної культури в сучасному соціумі, особливостей та перспективи управління закладами соціальної сфери, менеджменту в соціальній роботі та інших актуальних питань.   
4 жовтня 2014 року за участю представників НУ «Львівська політехніка» - завідувача кафедри соціології та соціальної роботи, д.політ.н., доц. Л.Д.Климанської та її колег С.Г.Ставкової та Г.З.Герасим було проведено тренінг для викладачів та студентів напряму підготовки «Соціальна робота» на тему «Соціальний супровід (супервізія) в сфері надання послуг «Людина- людині».    
Проведення наступної Всеукраїнської науково-практичної конференції «Соціальна робота в Україні: становлення, перспективи, розвиток» заплановане за рік, у жовтні 2014 року,  на базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.
 
 

Контактна інформація:

Помічник ректора:
(032) 233-40-41
Прес-центр:
(032) 233-40-41
Відділ адміністрування та електронного документообігу:
(032) 233-00-88
Навчально-методичний центр:
(032) 233-14-77
Відділ роботи з персоналом:
(032) 233-15-02
Відділ організації служби:
(032) 233-32-40
Відділ матеріально-технічного забезпечення:
(032) 233-21-52
Відділ економіки і фінансів:
(032) 233-15-11
Відділ організації науково-дослідної діяльності:
(032) 233-24-79
Черговий по університету:
(032) 233-32-40
+380 (67) 676 17 19
Ліцей цивільного захисту Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м.Вінниця):
(0432) 61-15-68

 

Наша електронна пошта:

[email protected]
 

Пошта Університету
            [email protected]

Пошта Ректора Університету:
            [email protected]
 

Телефон звернення
щодо сексуальних домагань та проявів дискримінації
тел. (032) 233-15-02