Українська Англійська

ЛДУБЖД

Понад 300 курсантів Львівського державного університету безпеки життєдіяльності присягнули на вірність українському народові

Версия для печати

Понад 300 курсантів Львівського державного університету безпеки життєдіяльності склали Присягу працівників органів та підрозділів цивільного захисту на вірність українському народові. Участь у заходах взяли директор департаменту реагування на надзвичайні ситуації Григорій Марченко,  заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Сергій Василенко, ректор університету Михайло Козяр, голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик, керівники територіальних підрозділів ДСНС України, іноземні делегації.
 
У своїй вітальній промові ректор університету Михайло Козяр зазначив: «На Вас покладена надзвичайно почесна та відповідальна місія – Ви за покликанням обрали своїм фахом охороняти безпеку та спокій громадян нашої країни, адже немає нічого дорожчого ніж життя людини. "Запобігти. Врятувати. Допомогти" - це гасло найточніше характеризує Ваші нелегкі будні. Попереду у вас тернистий шлях, де не може бути місця для байдужості до людського горя, де альтруїзм і готовність до самопожертви окреслюють сенс і незрівняне значення сьогоднішньої непересічної події, котра назавжди повінчала Вас з мужністю і відвагою».
 
Григорій Марченко передав курсантам та колективу навчального закладу вітання від Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайла Болотських. «Керівництво ДСНС України щиро пишається здобутками Університету, його постійному рухові вперед. Удосконаленню навчально-виховного процесу, інноваційними технологіями, які застосовуються у навчанні. Одним з вагомих здобутків стало ваше Європейським визнанням. Університет став осередком безпеки не лише на Львівщині, а й в Україні та зайняв гідне місце у загальноєвропейському механізмі, який забезпечує найвищу людську цінність – життя і здоров’я людей. В основі успішної діяльності системи цивільного захисту держави має стояти прогнозування, запобігання і профілактика надзвичайних ситуацій. Але найвищим пріоритетом кожного рятувальника осібно має залишатися високий професіоналізм, відданість справі та служіння ідеалам людяності», - зазначив у своєму виступі директор департаменту реагування на надзвичайні ситуаціі.
 
Одразу після складання Присяги відбувся парад особового складу Львівського державного університету безпеки життєдіяльності. Родзинкою цього свята стала демонстрація пожежно-рятувальної техніки та спорядження та показові виступи курсантів, які продемонстрували елементи бойової роботи (надання першої медичної допомоги, ліквідацію наслідків ДТП, гасіння пожежі розлитих нафтопродуктів на відкритих територіях, ліквідація пожежі у квартирі багатоповерхової будівлі, рятування людей на висоті тощо). Зокрема, гості зможуть ознайомитись із роботою сучасного мобільного тренувального комплексу для підготовки пожежних Mobil Trainer ML 2000, аналогів якому в Україні не має.
 
Зі стін навчального закладу вийшло понад 30 тис. фахівців, серед яких 47 стали генералами, а також високопосадовці різного рівня, державні діячі та вчені. Новоспеченим рятувальникам є на кого рівнятися. Цьогоріч на навчання до Львівського державного університету безпеки життєдіяльності вступили представники з більшості областей України. Багато з них є продовжують родинних династії пожежних-рятувальників.  



Фотозвіт події

Контактна інформація:

Помічник ректора:
(032) 233-40-41
Прес-центр:
(032) 233-40-41
Відділ адміністрування та електронного документообігу:
(032) 233-00-88
Навчально-методичний центр:
(032) 233-14-77
Відділ роботи з персоналом:
(032) 233-15-02
Відділ організації служби:
(032) 233-32-40
Відділ матеріально-технічного забезпечення:
(032) 233-21-52
Відділ економіки і фінансів:
(032) 233-15-11
Відділ організації науково-дослідної діяльності:
(032) 233-24-79
Черговий по університету:
(032) 233-32-40
+380 (67) 676 17 19
Ліцей цивільного захисту Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м.Вінниця):
(0432) 61-15-68

 

Наша електронна пошта:

[email protected]
 

Пошта Університету
            [email protected]

Пошта Ректора Університету:
            [email protected]
 

Телефон звернення
щодо сексуальних домагань та проявів дискримінації
тел. (032) 233-15-02