Українська Англійська

Представники ЛДУ БЖД обмінювалися досвідом із Польськими колегами

Версия для печати
Представники Львівського державного університету безпеки життєдіяльності взяли участь у навчальних програмах у місті Новий Сонч, Республіка Польща. Навчання відбувалось в рамках співпраці ДСНС України та Державної пожежної охорони Республіки Польща.
Впродовж 6 днів працівники Інституту післядипломної освіти, навчально-тренувальної частини та медичної служби університету пройшли практичний курс, навчаючись за сучасною програмою підготовки з долікарської допомоги у випадку виникнення надзвичайних ситуацій.
Кваліфіковані викладачі Краківської школи аспірантів ознайомили з особливостями надання домедичної допомоги при проведенні рятувальних робіт на воді, евакуації та рятуванні постраждалих з-під завалів будинків, проведення деблокування людей під час ДТП тощо, навчили ефективним прийомам оцінки стану потерпілих під час отримання ними різного роду травм, переломів, та інших пошкоджень та ефективним способам допомоги. Значну роль у професійній роботі польських колег відіграють практичні вправи із медичного рятування потерпілих, які відпрацьовуються на спеціальних муляжах та тренажерах. Під час таких відпрацювань наші фахівці мали змогу самостійно застосувати спеціальне пошукове та медичне обладнання, що знаходиться на оснащенні пожежних автомобілів республіки Польща.   
Частина практичних занять для представників університету проводилися в Інституті здоров’я Державної вищої професійної школи м. Нови Сонч із залученням студентів, які вже проходять практику в підрозділах медичного рятування та у Навчальному центрі добровільних пожежних дружин міста Закопане. 
Члени української делегації висловили щиру подяку польським друзям за отримані корисні знання та навики, вкрай необхідні для рятувальників, адже ті першими прибувають до місця виникнення надзвичайних подій, і часто буває, від того наскільки правильно та швидко вони  відповідно до алгоритму дій можуть надати кваліфіковану першу  допомогу залежить людське життя.
Після закінчення курсу навчання працівники Університету успішно склали теоретичний та практичний іспит, за результатами якого отримали посвідчення європейського взірця, яке дозволяє їм з наступного навчального півріччя кваліфіковано навчати своїх колег як у системі службової підготовки, так і згідно навчальними програмами навчання в інституті післядипломної освіти та інституті пожежної безпеки університету.
 
 

Контактна інформація:

Помічник ректора:
(032) 233-40-41
Прес-центр:
(032) 233-40-41
Відділ адміністрування та електронного документообігу:
(032) 233-00-88
Навчально-методичний центр:
(032) 233-14-77
Відділ роботи з персоналом:
(032) 233-15-02
Відділ організації служби:
(032) 233-32-40
Відділ матеріально-технічного забезпечення:
(032) 233-21-52
Відділ економіки і фінансів:
(032) 233-15-11
Відділ організації науково-дослідної діяльності:
(032) 233-24-79
Черговий по університету:
(032) 233-32-40
+380 (67) 676 17 19
Вінницький ліцей безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання ЛДУБЖД:
(0432) 61-15-68

 

Наша електронна пошта:

[email protected]
 

Пошта Університету
            [email protected]

Пошта Ректора Університету:
            [email protected]
 

Телефон звернення
щодо сексуальних домагань та проявів дискримінації
тел. (032) 233-15-02