Українська Англійська

Представники Львівського державного унівеситету безпеки життєдіяльності взяли участь у міжнародних навчаннях «FENIX-2015»

Версия для печати
Делегація Львівського державного університету безпеки життєдіяльності  у складі 5 осіб на чолі з старшим викладачем кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних підполковником служби цивільного захисту Романом Сукачем взяла участь в ХІІ Міжнародних практичних навчаннях «Fenix-2015».
Навчання проходили в рамках співпраці між Львівським державним університетом безпеки життєдіяльності та Головною школою пожежної служби м. Варшави Республіки Польща. На навчання було делеговано 9 країн-учасниць (Німеччина, Франція, Болгарія, Польща, Україна, Білорусь, Латвія, Литва, Естонія). Країни-учасниці було розподілено на три групи. Україна потрапила в групу разом з Білоруссю, Литвою та Францією.
З 1 по 3 червня відпрацьовувалися практичні вправи (заняття з рятувальної підготовки та вивчення технічних характеристик аварійно-рятувального обладнання, гасіння пожеж, рятувальні роботи при хімічних та екологічних аваріях, а також при дорожньо-транспортних пригодах).
Курсанти Львівського державного університету безпеки життєдіяльності виконували вправи з рятування потерпілих під завалами та з пожежно-рятувальної підготовки на навчальній вежі також вивчались технічні характеристики різного аварійно-рятувального обладнання. Виконувались вправи з рятування потерпілих при дорожньо-транспортних пригодах.
Наступного дня курсанти-рятувальники ліквідовували пожежу у імітованому житловому будинку та проводили рятування потерпілих із задимлених приміщень та пошук газового балону в приміщеннях. В процесі роботи застосовувалися різноманітні методи та способи гасіння пожеж на площі до 500 м2, проводилась евакуація і надання першої медичної допомоги потерпілим. Виконувались вправи з ліквідації наслідків розливу небезпечної хімічної речовини в приміщені хімічної лабораторії. Імітувалася ситуація з розливу НХР з бочок на зовнішній території і всередині будівель. Курсантами проводилась евакуація потерпілих та осадження випарів небезпечної хімічної речовини.
На завершальному етапі було організовано комплексні заняття, де українській делегації було поставлено завдання проведення гасіння пожежі в житловому будинку разом з курсантами Головної школи пожежної служби м. Варшави. Курсанти Львівського державного університету безпеки життєдіяльності працювали в ланці ГДЗС по рятуванню людей і подавали лафетний ствол по пожежній автодрабині на гасіння даху.
Семінар був спрямований на обмін знаннями, досвідом та практичними навичками проведення рятувальних операцій та гасіння пожеж різними методами та способами країн-учасниць. Досвід міжнародних навчань в обов’язковому порядку буде впроваджено в навчальний процес Університету.
«Дані навчання корисні тим, що можна було ознайомитись з різною тактикою дій рятувальників та взяти участь у спільних тренуваннях із закордонними колегами. Була надана можливість працювати із сучасним аварійно-рятувальним та пожежним обладнанням. Особливо корисними такі навчання були для молодих фахівців з малим професійним досвідом»,- зазначив Роман Сукач.
 
 
 
 
 

Контактна інформація:

Відділ організаційно-аналітичного забезпечення: 
(032) 233-00-88
Прес-центр:
(032) 233-40-41
Відділ персоналу:
(032) 233-15-02
Навчально-методичний центр:
(032) 233-14-77
Відділ матеріально-технічного забезпечення: 
(032) 233-21-52
Відділ організації служби:
(032) 233-32-40
Центр науково-дослідної роботи: 
(032) 233-24-79
Відділ економіки і фінансів:
(032) 233-15-11
Черговий по університету:
(032) 233-32-40 +380 (67) 676 17 19
 
Вінницький ліцей безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання ЛДУБЖД(0432) 61-15-68

 

Наша електронна пошта:

[email protected]
 

Пошта Університету
            [email protected]

Пошта Ректора Університету:
            [email protected]
 

Телефон звернення
щодо сексуальних домагань та проявів дискримінації
тел. (032) 233-15-02