Українська Англійська

У 2014 році рятувальники ДСНС України врятували життя 3 тисяч 585 осіб та оперативно реагували на надзвичайні ситуації різного ступеня складності

Версия для печати
Державна служба України з надзвичайних ситуацій аби з кожним роком все більш продуктивніше та оперативніше реагувати на можливі надзвичайні ситуації здійснює детальний аналіз своєї діяльності та визначає пріоритетні напрямки роботи на наступний рік. Так, 19 лютого, у Державній службі України з надзвичайних ситуацій було проведено розширену Колегію за підсумками роботи у 2014 році. У засіданні під головуванням Голови ДСНС України Сергія Бочковського, взяли участь члени Колегії, а також запрошені керівники самостійних структурних підрозділів апарату, начальники територіальних органів, аварійно-рятувальних підрозділів центрального підпорядкування, вищих навчальних закладів, наукових установ та державних підприємств.
На початку засідання Голова Служби зазначив, що в цей нелегкий для Української держави час рятувальники забезпечили виконання у повному обсязі завдань, визначених Президентом України та Урядом. Також впродовж минулого року практично реалізовано плани протидії загрозам і реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані із сезонними змінами оперативної обстановки. У зимовий період минулого року вивільнено понад 13 тисяч одиниць техніки і надано допомогу близько 28 тисячам водіїв та пасажирам автотранспорту, в пунктах обігріву отримало допомогу близько 100 тисяч осіб. Загалом підрозділами оперативно – рятувальної служби за 2014 рік врятовано життя 3 тисяч 585 осіб, а також матеріальних цінностей на суму понад 6 мільярдів гривень.
“У травні минулого року ми провели унікальну пошуково-рятувальну операцію під час ліквідації наслідків вибуху газу в десятиповерховому житловому будинку у м. Миколаєві, завдяки якій врятовано життя 25 осіб та вилучено тіла 7 людей, які загинули у момент вибуху. Завдяки професіоналізму та оперативності і злагодженості дій рятувальників 22 серпня ліквідовано масштабну пожежу в Черкаській області на залізничній станції “Городище. Серед досягнень нашої Служби є також успішна атестація Державного підприємства “Мобільний рятувальний центр ДСНС України”  у міжнародній системі ІНСАРАГ.  Поряд із досягнення, ми маємо і проблемні питання. Проте ми намагаємося їх вирішувати, вдосконалювати матеріально-технічне оснащення ДСНС. Головне – це бажання кожного із нас працювати та рухатися до європейських стандартів”, - зазначив Сергій Бочковський.
Голова ДСНС України також зауважив, що у 2014 році сфера діяльності Служби порятунку значно розширилася. На базі ДСНС України у червні минулого року був створений Міжвідомчий координаційний штаб, що опікується питаннями соціального захисту внутрішньо переміщених осіб. Крім того, рятувальники виконують завдання за призначенням на території Донецької та Луганської областей, доставляють гуманітарну допомогу, відновлюють життєдіяльність зруйнованих міст та селищ Донбасу.
Під час засідання з доповідями щодо виконання завдань за призначенням виступили начальники територіальних підрозділів ДСНС України.
За результатами Колегії учасники засідання узгодили пріоритетні напрямки діяльності на 2015 рік. Це, зокрема, забезпечення постійної готовності органів і підрозділів Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту до виконання завдань за призначенням; своєчасне розроблення та реалізація комплексу заходів щодо запобігання та реагування на надзвичайні ситуації під час сходження криги та пропуску весняного паводка, а також у період підвищення пожежної небезпеки у природних екосистемах; подальше вдосконалення та адаптація до сучасних європейських стандартів нормативно - правової бази у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту.
 
 

Контактна інформація:

Помічник ректора:
(032) 233-40-41
Прес-центр:
(032) 233-40-41
Відділ адміністрування та електронного документообігу:
(032) 233-00-88
Навчально-методичний центр:
(032) 233-14-77
Відділ роботи з персоналом:
(032) 233-15-02
Відділ організації служби:
(032) 233-32-40
Відділ матеріально-технічного забезпечення:
(032) 233-21-52
Відділ економіки і фінансів:
(032) 233-15-11
Відділ організації науково-дослідної діяльності:
(032) 233-24-79
Черговий по університету:
(032) 233-32-40
+380 (67) 676 17 19
Вінницький ліцей безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання ЛДУБЖД:
(0432) 61-15-68

 

Наша електронна пошта:

[email protected]
 

Пошта Університету
            [email protected]

Пошта Ректора Університету:
            [email protected]
 

Телефон звернення
щодо сексуальних домагань та проявів дискримінації
тел. (032) 233-15-02