Українська Англійська

ЛДУБЖД

У Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності відзначили 27-му річницю аварії на ЧАЕС

Версия для печати
   26 квітня ректорат, ветерани, курсанти та науково-педагогічний персонал Львівського державного університету безпеки життєдіяльності вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції. В заходах взяли участь також Голова обласної державної адміністрації Віктор Шемчук, прокурор Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері  Павло Богуцький, директор Департаменту з питань цивільного захисту Олексій Титаренко.
В храмі Покрови Пресвятої Богородиці на території Львівського державного університету безпеки життєдіяльності було проведено поминальну молебень. Потім відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку Героям-ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Курсанти, студенти, персонал та гості віддали шану і повагу всім мертвим і живим, хто поклав на жертовню нашого майбутнього своє здоров'я і життя - ветеранам, випускникам та працівникам навчального закладу, які вершили велику справу задля нашого здорового і щасливого майбутнього.  Також відбулась зустріч Героїв-ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС з курсантами та студентами навчального закладу в навчальних аудиторіях та лекційних залах. Також курсанти Університету взяли участь у покладанні квітів та проведенні чину панахиди за жертвами аварії  біля пам’ятного знаку «Героям і жертвам Чорнобиля».
У двобій з «атомним монстром» вступив загін курсантів-добровольців нашого навчального закладу: Віктор Авраменко, Іван Блашко, Олександр Дремлюга, Василь Ільюк, Сергій Климчук, Юрій Колачук, Микола Прудиус, Олександр Свинтицький та Юрій Сауляк, під керівництвом викладача циклу пожежної тактики, нині полковника внутрішньої служби у відставці Михайла Судніцина. Вони проводили дезактиваційні роботи на технологічних майданчиках вентиляційної труби 3 і 4 енергоблоків ЧАЕС та скидали уламки радіоактивного графіту і урану в саркофаг реактора. Серед багатьох тисяч героїв-ліквідаторів є також нинішні працівники та ветерани нашого навчального закладу: В'ячеслав Кошеленко, Ігор Іванейко, Анатолій Антонюк, Олександр Гаврилко, В'ячеслав Кісіль, Артур Лебідь, Михайло Судніцин, Андрій Харчук, Орест Юренц і покійні нині Богдан Грицай та Іван Біленко. Саме завдяки мужності та самовідданості цих людей вдалося приборкати ядерну стихію.

 «Подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, їх мужність, патріотизм, стійкість, самозречення в ім'я майбутнього назавжди залишаться в нашій пам'яті», - наголосив виконуючий обов’язки ректора Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Мирослав Коваль.


 

Контактна інформація:

Помічник ректора:
(032) 233-40-41
Прес-центр:
(032) 233-40-41
Відділ адміністрування та електронного документообігу:
(032) 233-00-88
Навчально-методичний центр:
(032) 233-14-77
Відділ роботи з персоналом:
(032) 233-15-02
Відділ організації служби:
(032) 233-32-40
Відділ матеріально-технічного забезпечення:
(032) 233-21-52
Відділ економіки і фінансів:
(032) 233-15-11
Відділ організації науково-дослідної діяльності:
(032) 233-24-79
Черговий по університету:
(032) 233-32-40
+380 (67) 676 17 19
Ліцей цивільного захисту Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м.Вінниця):
(0432) 61-15-68

 

Наша електронна пошта:

[email protected]
 

Пошта Університету
            [email protected]

Пошта Ректора Університету:
            [email protected]
 

Телефон звернення
щодо сексуальних домагань та проявів дискримінації
тел. (032) 233-15-02