Українська Англійська

У Львові школярі із Запоріжжя вчилися основам безпеки

Версия для печати

Львівський державний університет безпеки життєдіяльності відвідали учні навчально-виховного комплексу військово-спортивного профілю «Запорізька січ». Очолили делегацію помічник начальника ГУ ДСНС України в Запорізькій області Юлія Баришева та директор школи Лариса Ганжа. Протягом тижня,
10 юнаків та дівчат, а також їхні тренери проходили навчально-тренувальні збори на базі навчального закладу ДСНС України.

Фахівці Університету провели для школярів спеціальні заняття на базі висотно-тренувального комплексу, основним призначенням якого є практична та психологічна підготовка рятувальників до роботи на висотах, здійснення пошуково-рятувальних робіт у горах, рятування людей з ущелин, проваль, печер тощо. Також діти мали змоги загартувати власну свідомість на базі психолого-тренувального центру для підготовки пожежних.

«Діти з цієї спеціалізованої школи у нас вже не вперше. До нас звернулась адміністрація школи та керівництво ГУ ДСНС в Запорізькій області з відповідним проханням. Ми радо погодились прийняти дітей та спільно з ГУ ДСНС Львівщини спланували для них програму перебування у Львові. Ми переконані, що виховувати правову культури з питань безпеки людини потрібно з малку. Діти усвідомлюють,що їхня безпека, в першу чергу, залежить від їхніх знань та вмінь. Крім того ми проводимо й профорієнтаційну роботу, популяризуємо професію рятувальника. Можливо хтось із наших гостей в майбутньому свідомо обере для себе важку та небезпечну, але вкрай необхідну суспільству та державі професію», - зазначив речник ЛДУ БЖД ДСНС України Антон Крук.

Гостей ознайомили з навчальною та науковою базою Університету, вони побували в музеї історії навчального закладу та ГУ ДСНС України в Львівській області. Помічник начальника Головного управління Віталій Туровцев ознайомив гостей з роботою рятувальників Львівщини. Для дітей організували екскурсії Львовом, а також вони відвідали аквапарк.

Міський навчально-виховний комплекс «Запорізька Січ» розташований на острові Хортиця. Головним      напрямком  роботи комплексу «Запорізька Січ», базової школи ГУ ДСНС України в Запорізькій області, є організація національно-патріотичного виховання молоді на військово-козацьких традиціях. Навчально-виховний комплекс «Запорізька Січ» - це школа з багатьма традиціями, адже їй уже більше 70 років. А нещодавно додалася ще одна. На базі нашого комплексу засновано осередок «СПАС-СІЧ». З 2009 навчального року введений спецкурс «Фізична культура з елементами козацького бойового мистецтва СПАС». Метою курсу є формування патріота, свідомого громадянина української держави, захисника рідної землі, з яскраво вираженою національною свідомістю, виховання на кращих традиціях запорізького козацтва.


Контактна інформація:

Помічник ректора:
(032) 233-40-41
Прес-центр:
(032) 233-40-41
Відділ адміністрування та електронного документообігу:
(032) 233-00-88
Навчально-методичний центр:
(032) 233-14-77
Відділ роботи з персоналом:
(032) 233-15-02
Відділ організації служби:
(032) 233-32-40
Відділ матеріально-технічного забезпечення:
(032) 233-21-52
Відділ економіки і фінансів:
(032) 233-15-11
Відділ організації науково-дослідної діяльності:
(032) 233-24-79
Черговий по університету:
(032) 233-32-40
+380 (67) 676 17 19
Ліцей цивільного захисту Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м.Вінниця):
(0432) 61-15-68

 

Наша електронна пошта:

[email protected]
 

Пошта Університету
            [email protected]

Пошта Ректора Університету:
            [email protected]
 

Телефон звернення
щодо сексуальних домагань та проявів дискримінації
тел. (032) 233-15-02