Українська Англійська

Університет провів спільні навчання з Львівською залізницею (ВІДЕО)

Версия для печати
16 травня на станції «Львів» відбулися тактико-спеціальні навчання з ліквідації наслідків аварії та гасіння пожежі на залізничному транспорті. Участь у навчаннях взяли курсанти випускного курсу Львівського державного університету безпеки життєдіяльності разом із рятувальним підрозділом залізничників. Вони відпрацьовували елементи взаємодії у разі виникнення надзвичайної ситуації на залізниці.
 
За «легендою» навчань під час прибуття товарного потягу до станції сталося сходження з колії трьох цистерн: однієї з аміаком та двох із нафтопродуктом. Внаслідок пошкодження цистерни з аміаком почався витік хімічно-небезпечної речовини.
 
Для ліквідації умовної аварії почали прибувати пожежно-рятувальні підрозділи Львівського державного університету безпеки життєдіяльності. На місце події був скерований пожежний поїзд Львівської залізниці та аварійна бригада для відключення електронапруги в місці сходження цистерни. Пересувна хіміко-радіологічна лабораторія, яка проводить хімічну розвідку, встановила концентрацію парів аміаку у повітрі та визначила зону забруднення. За межами небезпечної зони організував роботу оперативний штаб із ліквідації надзвичайної ситуації. До місця події також прибули карети швидкої допомоги для надання невідкладної медичної допомоги евакуйованим потерпілим, розгорнувся пункт надання психологічної допомоги постраждалим.
 
Після отримання дозволу від аварійної бригади енергослужби Львівської залізниці рятувальники у спеціальних захисних костюмах подали воду для створення водяної завіси з метою осадження парів аміаку. Особовий склад оперативно виконав роботи із встановлення бандажу на місце пошкодження цистерни та ліквідував витік небезпечної хімічної речовини.
 
На другому етапі навчань курсанти гасили пожежу палаючого нафтопродукту, який витікав із залізничної цистерни. Для гасіння була використана повітряно-механічна піна, вона подавалася в осередок вогню від пожежного поїзду. З метою попередження вибуху сусідньої цистерни, яка піддавалася безпосередній дії теплового навантаження, проводилось її охолодження водою.  Після гасіння пожежі для остаточної ліквідації надзвичайної ситуації залізничники застосували відновлювальний потяг, з його допомогою вдалося якнайшвидше повернути пошкоджені вагони на колію та  відновити рух поїздів.
 
На завершення навчань, коли проводилася презентація сучасного аварійно-рятувального обладнання, представники Львівської залізниці вирішили додатково провести ще одне випробування. Несподівано для усіх прозвучала ввідна команда про задимлення у вагоні пасажирського потягу. Проте і з цим завданням рятувальники також впоралися оперативно, завдяки їхнім професійним діям надзвичайну ситуацію вдалося швидко ліквідувати.

Контактна інформація:

Помічник ректора:
(032) 233-40-41
Прес-центр:
(032) 233-40-41
Відділ адміністрування та електронного документообігу:
(032) 233-00-88
Навчально-методичний центр:
(032) 233-14-77
Відділ роботи з персоналом:
(032) 233-15-02
Відділ організації служби:
(032) 233-32-40
Відділ матеріально-технічного забезпечення:
(032) 233-21-52
Відділ економіки і фінансів:
(032) 233-15-11
Відділ організації науково-дослідної діяльності:
(032) 233-24-79
Черговий по університету:
(032) 233-32-40
+380 (67) 676 17 19
Ліцей цивільного захисту Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м.Вінниця):
(0432) 61-15-68

 

Наша електронна пошта:

[email protected]
 

Пошта Університету
            [email protected]

Пошта Ректора Університету:
            [email protected]
 

Телефон звернення
щодо сексуальних домагань та проявів дискримінації
тел. (032) 233-15-02