Екологи ЛДУБЖД заслухали першу науково-практичну лекцію з циклу "Розкажи про науку"
Днями курсанти та ад'юнкти кафедри екологічної безпеки ЛДУБЖД отримали можливість відвідати першу науково-практичну лекцію з циклу "Розкажи про науку".
Тему "Нітрати: користь та шкода" із захопленням розкрив декан хімічного факультету Григорій Дмитрів (https://www.facebook.com/profile.php?id=100009673922901)
усі учасники мали можливість перевірити вміст нітратів у продуктах, придбаних в супермаркетах Львова та отримали такі результати:
Картопля - 230 мг/кг (допустимо 250 мг)
Персик - 30 мг/кг (допустимо 60 мг)
Буряк - 3300 мг/кг (допустимо 1400 мг)
Полуниця - 30 мг/кг (допустимо 100 мг)
Капуста - не виявлено (допустимо 900 мг)
Кавун - 1100 мг/кг (допустимо 60 мг). Перевищує норму у 18 разів
*допустима похибка експрес-методу становить не більше 10%.
Також була можливість перевірити на нітрати домашні овочі та фрукти. Відповідно до отриманих результатів, овочі та фрукти, які принесли учасники були в нормі.
Дякуємо Школі наукового експерименту за можливість відвідувати такі чудові заходи.
Тему "Нітрати: користь та шкода" із захопленням розкрив декан хімічного факультету Григорій Дмитрів (https://www.facebook.com/profile.php?id=100009673922901)
усі учасники мали можливість перевірити вміст нітратів у продуктах, придбаних в супермаркетах Львова та отримали такі результати:
Картопля - 230 мг/кг (допустимо 250 мг)
Персик - 30 мг/кг (допустимо 60 мг)
Буряк - 3300 мг/кг (допустимо 1400 мг)
Полуниця - 30 мг/кг (допустимо 100 мг)
Капуста - не виявлено (допустимо 900 мг)
Кавун - 1100 мг/кг (допустимо 60 мг). Перевищує норму у 18 разів
*допустима похибка експрес-методу становить не більше 10%.
Також була можливість перевірити на нітрати домашні овочі та фрукти. Відповідно до отриманих результатів, овочі та фрукти, які принесли учасники були в нормі.
Дякуємо Школі наукового експерименту за можливість відвідувати такі чудові заходи.