Українська Англійська

ЛДУБЖД

Львівський університет Держслужби з НС готовий реагувати на всі можливі надзвичайні ситуації, пов'язані із процесами весняного водопілля

Версия для печати
Львівський університет Держслужби з НС готовий реагувати на всі можливі надзвичайні ситуації, пов'язані із процесами весняного водопілля
Львівський університет Держслужби з НС готовий реагувати на всі можливі надзвичайні ситуації, пов'язані із процесами весняного водопілля

     Відповідно до заходів щодо попередження можливого затоплення територій унаслідок повені і паводків у весняний період та ліквідації їх наслідків, захисту населення у разі виникнення надзвичайної ситуації, пов'язаної з цими явищами, у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності Держслужби з НС сформовано спеціальний рятувальний загін. До його складу увійшли досвідчені фахівці та курсанти Університету, служба психологічного супроводу та медичного забезпечення, експертна група провідних науковців навчального закладу, які займаються питаннями екологічної та техногенної безпеки. Весь особовий склад та наявна в Університеті пожежно-рятувальна техніка приведені в стан готовності, а особовий склад забезпечений необхідними рятувальними засобами та спорядженням.

     Фахівці та курсанти навчального закладу вже не раз демонстрували свою високу фаховість та професійність під час ліквідації масштабних надзвичайних ситуацій на території України.

     На нараді у Президента України, Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських підкреслив, що рятувальники готові до будь-якого розвитку подій у разі ускладнення ситуації.«Ми готові до будь-якого, навіть найскладнішого, розвитку подій. Ми постійно моніторимо ситуацію. Цього року підготовку до паводка ми почали заздалегідь. Зокрема був створений міжвідомчий оперативний штаб під головуванням Віце-прем'єр-міністра України Олександра Юрійовича Вілкула. Ми розробили план безаварійного пропуску паводка й сходження льоду. Він регулює порядок дій міжвідомчого угруповання сил під час весняного водопілля. Зокрема задіяні Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Міністерство оборони, Міністерство внутрішніх справ, Державне агентство водних ресурсів, Міністерство інфраструктури, Міністерство енергетики та вугільної промисловості. У ньому передбачається можливість залучення у разі небезпеки близько 42,5 тис. осіб, 5 тис. одиниць техніки, 830 засобів запобігання водним перешкодам, а також 90 піротехнічних розрахунків», - сказав Голова ДСНС України.

     Також Михайло Болотських вказав на необхідність проведення найближчим часом організаційно-технічної роботи в регіонах, зокрема з очищення русел малих рік і меліоративних каналів. Водночас очільник рятувальників зазначив, що є ряд регіонів, де можливе часткове підтоплення територій.

     "Я наголошую, що в цей період можуть бути часткові підтоплення територій. Так, ускладнення очікуються в межах Волинської й Рівненської областей, де максимальний рівень води може призвести до часткового підтоплення окремих населених пунктів ріками басейну Прип'яті. Також у найближчих до Дніпра районах Чернігівської області. На території Тернопільської й Хмельницької областей ситуація може ускладнитися внаслідок неконтрольованих і аварійних скидів води зі ставків і невеликих водоймищ. Режим карпатських рік буде визначатися конкретними погодними умовами в період сніготанення й випадання опадів», - відзначив Голова ДСНС України.

Контактна інформація:

Помічник ректора:
(032) 233-40-41
Прес-центр:
(032) 233-40-41
Відділ адміністрування та електронного документообігу:
(032) 233-00-88
Навчально-методичний центр:
(032) 233-14-77
Відділ роботи з персоналом:
(032) 233-15-02
Відділ організації служби:
(032) 233-32-40
Відділ матеріально-технічного забезпечення:
(032) 233-21-52
Відділ економіки і фінансів:
(032) 233-15-11
Відділ організації науково-дослідної діяльності:
(032) 233-24-79
Черговий по університету:
(032) 233-32-40
+380 (67) 676 17 19
Ліцей цивільного захисту Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м.Вінниця):
(0432) 61-15-68

 

Наша електронна пошта:

[email protected]
 

Пошта Університету
            [email protected]

Пошта Ректора Університету:
            [email protected]
 

Телефон звернення
щодо сексуальних домагань та проявів дискримінації
тел. (032) 233-15-02