Українська Англійська

ЛДУБЖД

Львівський державний університету безпеки життєдіяльності підсилить 9 територіальних підрозділів ДСНС України

Версия для печати
   Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських підписав Наказ «Про залучення курсантів вищих навчальних закладів цивільного захисту до заходів із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій». За Львівським державним університетом безпеки життєдіяльності закріплена Вінницька, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька області.
Ректору Львівського навчального закладу ДСНС Михайлу Козяру доручено визначити, як оперативний резерв, черговий підрозділ для участі у заходах із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій державного та регіонального рівнів у кількості 100 – 150 осіб із числа курсантів 2–5 курсів, які пройшли первинну професійну підготовку і допущені в установленому порядку до виконання професійно-службових обов’язків.
Речник ЛДУ БЖД ДСНС Антон Крук зазначив: «Для приведення у відповідність до нового Наказу ДСНС України №206 від 30.04.2013р. ведеться відповідна робота. Адже такий рятувальний загін у нас створений вже давно. До його складу входять досвідчені фахівці та курсанти університету, служба психологічного супроводу та медичного забезпечення, експертна група провідних науковців навчального закладу, які займаються питаннями екологічної та техногенної безпеки. Зараз узгоджуємо з керівниками територіальних підрозділів ДСНС плани взаємодії. При потребі буде визначатися група з числа науково-педагогічного персоналу для уточнення обстановки в зоні виникнення надзвичайної ситуації, характеру ураженої території, визначення та ідентифікації небезпечних речовин, збору, аналізу і підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів".
Направляти чергові підрозділи до місць виконання заходів із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації планується не пізніше ніж через 3 години з часу отримання доручення Голови ДСНС України, з наступною доповіддю через Управління оперативно-чергової служби та координації дій у надзвичайних ситуаціях ДСНС України про готовність до здійснення маршу та прибуття в розпорядження уповноваженого керівника з ліквідації надзвичайної ситуації.
Залучення курсантів чергового підрозділу для виконання заходів із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації буде здійснюватись з урахуванням їхньої спеціалізації, а час, витрачений курсантами на виконання заходів із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, буде зараховуватися на проведення професійно-практичної підготовки (навчальної практики, стажування).
Це рішення прийнято з метою підвищення ефективності реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, надання допомоги підрозділам ДСНС України у запобіганні та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій державного та регіонального рівнів, набуття курсантами вищих навчальних закладів цивільного захисту практичних навичок з проведення рятувальних та інших невідкладних робіт.

Контактна інформація:

Помічник ректора:
(032) 233-40-41
Прес-центр:
(032) 233-40-41
Відділ адміністрування та електронного документообігу:
(032) 233-00-88
Навчально-методичний центр:
(032) 233-14-77
Відділ роботи з персоналом:
(032) 233-15-02
Відділ організації служби:
(032) 233-32-40
Відділ матеріально-технічного забезпечення:
(032) 233-21-52
Відділ економіки і фінансів:
(032) 233-15-11
Відділ організації науково-дослідної діяльності:
(032) 233-24-79
Черговий по університету:
(032) 233-32-40
+380 (67) 676 17 19
Ліцей цивільного захисту Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м.Вінниця):
(0432) 61-15-68

 

Наша електронна пошта:

[email protected]
 

Пошта Університету
            [email protected]

Пошта Ректора Університету:
            [email protected]
 

Телефон звернення
щодо сексуальних домагань та проявів дискримінації
тел. (032) 233-15-02