Українська Англійська

На запрошення Верховної Ради України, представники ЛДУ БЖД взяли участь у парламентських слуханнях з питань транскордонного співробітництва

Версия для печати
На запрошення Верховної Ради України, представники ЛДУ БЖД взяли участь у парламентських слуханнях з питань транскордонного співробітництва
На запрошення Верховної Ради України, представники ЛДУ БЖД взяли участь у парламентських слуханнях з питань транскордонного співробітництва
У Верховній раді України відбулися парламентські слухання на тему: «Транскордонне співробітництво як чинник євроінтеграційних процесів України». Участь у них взяли учений секретар Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Андрій Кузик та директор інституту післядипломної освіти В’ячеслав Кошеленко.
Відкриваючи слухання, перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко зазначила, що питання транскордонної співробітництва є надзвичайно важливим та актуальним для України, зокрема в контексті євроінтеграційних прагнень.
 
Було відмічено, що Львівський державний університет безпеки життєдіяльності має успішний досвід реалізації транскордонних проектів у галузі безпеки людини, а також за програмою «Подвійний диплом. Представники навчального закладу розповіли, що Університет цілком інтегрований у міжнародні механізми гарантування безпеки. За останні роки, завдяки співпраці з міжнародними інституціями вдалося реалізувати понад 20 масштабних міжнародних проектів, пов’язаних з підвищенням рівня безпеки людей та реагуванням на надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру. Навчальний заклад зміг здобути не лише безцінний досвід, але й сучасне пожежно-рятувальне спорядження та спецодяг, частина якого передана підрозділам ДСНС України.
 
        «Розвиток транскордонного співробітництва як важливої складової євроінтеграції потребує зміни концептуальних підходів до розробки законодавчої бази,  її практичного втілення як на загальнодержавному, так і на регіональному рівнях. Ініційовані нами реформи потребують залучення до їх реалізації не лише усіх гілок державної влади, а й  широкого спектру представників громадянського суспільства, управлінців, громадських діячів, науковців», - зазначила Оксана Юринець, ініціатор проведення слухань, народний депутат України, голова підкомітету регіонального розвитку і транскордонного співробітництва між Україною та країнами ЄС Комітету  з питань європейської інтеграції.
Сучасні глобалізаційні процеси мають значний вплив на соціально-економічний розвиток України, яка опинилась перед новими зовнішніми і внутрішніми викликами, що спричиняють різку диференціацію окремих регіонів. Важливим кроком для виходу із такого становища є використання потенціалу транскордонного співробітництва як інноваційного інструменту державної регіональної політики. За умов належної державної підтримки він може стати потужним каталізатором євроінтеграційних процесів в Україні.
Для сучасної України транскордонне співробітництво також відіграє роль своєрідного «полігону» для адаптації європейського законодавства та європейських механізмів фінансової підтримки. Транскордонне співробітництво є вагомим чинником процесу європейської інтеграції та створення Європи без внутрішніх кордонів, що цілковито відповідає пріоритетам політичного розвитку нашої держави.
Одним із пріорітетних завдань для Уряду є затвердження і виконання Державної програми транскордонного співробітництва на 2016-2020 роки, метою якої є підвищення конкурентоспроможності регіонів, ефективне державне управління у сфері регіонального розвитку, а також просторовий розвиток.

Контактна інформація:

Відділ організаційно-аналітичного забезпечення: 
(032) 233-00-88
Прес-центр:
(032) 233-40-41
Відділ персоналу:
(032) 233-15-02
Навчально-методичний центр:
(032) 233-14-77
Відділ матеріально-технічного забезпечення: 
(032) 233-21-52
Відділ організації служби:
(032) 233-32-40
Центр науково-дослідної роботи: 
(032) 233-24-79
Відділ економіки і фінансів:
(032) 233-15-11
Черговий по університету:
(032) 233-32-40 +380 (67) 676 17 19
 
Вінницький ліцей безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання ЛДУБЖД(0432) 61-15-68

 

Наша електронна пошта:

[email protected]
 

Пошта Університету
            [email protected]

Пошта Ректора Університету:
            [email protected]
 

Телефон звернення
щодо сексуальних домагань та проявів дискримінації
тел. (032) 233-15-02