Українська Англійська

Науковці обговорили питання становлення, перспектив та розвитку соціальної роботи в Україні

Версия для печати
19-20 березня у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності відбулася ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Соціальна робота в Україні: становлення, перспективи, розвиток», організатором якої виступила кафедра гуманітарних дисциплін та соціальної роботи. Конференція присвячена актуальним проблемам соціальної сфери в Україні та пошукам шляхів їх вирішення, обміну досвідом проведення соціальної роботи між її практичними учасниками та дослідниками соціальної політики, а також аналізу методик підготовки фахівців із соціальної роботи у вищих навчальних закладах.
 Від імені ректорату Львівського державного університету безпеки життєдіяльності учасників конференції привітав перший проректор Мирослав Коваль та директор Інституту психології та соціального захисту ЛДУ БЖД, доктор філологічних наук, професор Богдан Шуневич.
Далі слово було надане почесним гостям та членам Організаційного комітету конференції: начальникові управління соціального обслуговування та захисту населення Департаменту соціального захисту населення Львівської обласної державної адміністрації Т.Д. Медвідь;   начальникові служби у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації В.В.Лису; директорові Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді О.А.Рубай; завідувачеві кафедри соціології та соціальної роботи Національного університету “Львівська Політехніка”, доктору політичних наук, доценту Л.Д.Климанській; представникові делегації з Уманського державного педагогічного університету ім. П.Тичини, кандидату педагогічних наук В.М.Полєхіній. Завершив пленарне засідання виступ завідувача кафедри гуманітарних дисциплін та соціальної роботи Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, доктора політичних наук, доцента О.М.Шерман, яка вела пленарне засідання.
   На  секційні засіданнях 19 березня мали можливість виступити досвідчені науковці, які розглянули широке коло питань – від філософії "добротолюбія" як основи діяльності соціального працівника до  «ідеального образу» викладача в очах сучасного студента. На секційному засіданні 20 березня мали можливість показати себе молоді вчені, що лише роблять перший крок у науці – студенти і курсанти Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та інших вишів, які виголосили доповіді на теми «Насильство над дітьми: види та їх характеристика», «Соціалізація людей з особливими потребами», «Діти заробітчан як вид соціального сирітства» та ін.
В цілому бажання взяти участь в конференції, програма якої налічує 83 доповіді, висловили представники 14 вищих навчальних закладів з різних міст України. Збільшення кількості учасників впадає в очі порівняно з попередньою, першою конференцією «Соціальна робота в Україні: становлення, перспективи, розвиток» (3-4 жовтня 2013 року), доповіді на яку надіслали близько 70 учасників. Широка географія учасників конференції: від ДВНЗ «Ужгородський національний університет» до Херсонського державного університету наочно засвідчує єдність українського духовного, культурного і наукового простору. Особливо приємно відзначити присутність двох делегацій: викладацької з Уманського державного педагогічного університету ім. П.Тичини та студентської з Ніжинського державного університету ім. М.В.Гоголя, які взяли активну участь в роботі конференції. 

Контактна інформація:

Відділ організаційно-аналітичного забезпечення: 
(032) 233-00-88
Прес-центр:
(032) 233-40-41
Відділ персоналу:
(032) 233-15-02
Навчально-методичний центр:
(032) 233-14-77
Відділ матеріально-технічного забезпечення: 
(032) 233-21-52
Відділ організації служби:
(032) 233-32-40
Центр науково-дослідної роботи: 
(032) 233-24-79
Відділ економіки і фінансів:
(032) 233-15-11
Черговий по університету:
(032) 233-32-40 +380 (67) 676 17 19
 
Вінницький ліцей безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання ЛДУБЖД(0432) 61-15-68

 

Наша електронна пошта:

[email protected]
 

Пошта Університету
            [email protected]

Пошта Ректора Університету:
            [email protected]
 

Телефон звернення
щодо сексуальних домагань та проявів дискримінації
тел. (032) 233-15-02