Українська Англійська

Упродовж вересня в Університеті проводились наукові зустрічі кафедри іноземних мов та технічного перекладу

Версия для печати
Упродовж вересня кафедра іноземних мов та технічного перекладу провела ряд засідань і наукових семінарів. Зокрема відновив роботу вебінар «Дистанційне і комбіноване навчання в Україні та за кордоном». Під час вебінару викладачі Львівських, Київських та Харківських університетів мали змогу спілкуватися у відеорежимі. На вебінарі були заслухані доповіді завідувача лабораторії  дистанційного навчання Національного технічного університету  «Харківський політехнічний інститут», к.т.н., професора Володимира Кухаренка стосовно структури та мети відкритого дистанційного курсу «Куратор змісту».  Дистанційний курс «Куратор змісту» розрахований на 8 тижнів і орієнтований на магістрів, аспірантів, викладачів, фахівців дистанційного навчання, які бажають опанувати ключові навики мережевого інформаційного аналітика.
Професор кафедри іноземних мов та технічного перекладу ЛДУ БЖД Богдан Шуневич розповів про перспективи дистанційного навчання перекладачів у нашому університеті. Зокрема він розповів про кількість та зміст дистанційних курсів, створених на основі віртуального навчального середовища Moodle та наявних веб-сторінок нашого навчального закладу.
Під час засідання семінару «Теорія і практика художнього та військово-технічного перекладу» обговорювалися питання міжкультурної комунікації. Доцент кафедри прикладної лінгвістики Національного університету «Львівська політехніка», к.філол.н. Людмила Бордюк наголосила на тому, що при перекладі завжди варто пам’ятати про те, що повідомлення не лише звучить або написане іншою мовою, воно також спрямоване в інше культурне середовище.  Продовжуючи тему міжкультурних відмінностей, викладач кафедри ІМтаТП Наталія Костик розповіла про способи перекладу лексичних одиниць тексту, які не мають відповідника в цільовій мові.
На засіданні «Науково-методичного семінару викладачів іноземних мов навчальних закладів України» доцент кафедри німецької філології Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки (м. Луцьк) Наталія Смоляр розкрила роль міжкультурного аспекту у вивченні іноземних мов, зокрема сформулювала основну мету навчання міжкультурного спілкування, яка полягає в сенсибілізації студентів до можливих джерел непорозуміння, що може бути викликане міжкультурними відмінностями.
Доповідь викладача кафедри ІМтаТП Іванни Демидяк стосувалася формування діалогічного мовлення пов’язаного з професійною діяльністю у студентів немовних факультетів. І. Демидяк запропонувала аудиторії комплекс завдань для розвитку цих навичок.

Контактна інформація:

Відділ організаційно-аналітичного забезпечення: 
(032) 233-00-88
Прес-центр:
(032) 233-40-41
Відділ персоналу:
(032) 233-15-02
Навчально-методичний центр:
(032) 233-14-77
Відділ матеріально-технічного забезпечення: 
(032) 233-21-52
Відділ організації служби:
(032) 233-32-40
Центр науково-дослідної роботи: 
(032) 233-24-79
Відділ економіки і фінансів:
(032) 233-15-11
Черговий по університету:
(032) 233-32-40 +380 (67) 676 17 19
 
Вінницький ліцей безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання ЛДУБЖД(0432) 61-15-68

 

Наша електронна пошта:

[email protected]
 

Пошта Університету
            [email protected]

Пошта Ректора Університету:
            [email protected]
 

Телефон звернення
щодо сексуальних домагань та проявів дискримінації
тел. (032) 233-15-02