Українська Англійська

ЛДУБЖД

В Університеті презентували нову Програму імені Фулбрайта «Fulbright-STEP»

Версия для печати
14 квітня у приміщенні культурно-просвітницького центру Львівського державного університету безпеки життєдіяльності відбулася зустріч директора Програми імені Фулбрайта в Україні Марти Коломієць (м.Київ) з курсантами,  студентами та викладачами. Своїм досвідом поділився стипендіат програми імені Фулбрайта, доктор кафедри образотворчого та прикладного мистецтва університету New Haven (США) Віктор Марків.
 
 Метою зустрічі було ознайомлення аудиторії з можливостями, що їх надає Програма, та обговорення умов участі в конкурсах на отримання фулбрайтівських стипендій. Зокрема, було представлено нову Програму фонду «Фулбрайт-STEP», яка реалізовуватиметься за підтримки Посольства США в Україні, Програми імені Фулбрайта та Міністерства освіти і науки України. У конкурсі можуть брати участь аспіранти та студенти 3-4 курсів бакалаврських програм або 1 курсу магістерських програм. Кандидати повинні володіти англійською мовою на рівні достатньому для професійного спілкування в англомовному академічному середовищі. Відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між Посольством Сполучених Штатів Америки в Україні й Міністерством освіти і науки України учасникам американо-української освітньої програми  Fulbright-STEP буде надано десять стипендій: студентам – для навчання в американських університетах на магістерських програмах від одного до двох років; аспірантам – на проведення наукових дисертаційних досліджень терміном до одного року. Міністерство освіти і науки України профінансує навчання, проживання, проїзд та інші витрати, пов’язані з навчанням в університетах США.
 
Додатково було представлено програми для молодих дослідників та науковців, а саме: Fulbright Faculty Development Program, Fulbright Scholar Program та Fulbright Scholar-in-Residence Program. Вони дають змогу провести дослідженння в університетах, наукових та дослідницьких інституціях США на період від трьох до дев'яти місяців. Усі витрати на навчання, проживання та проїзд покриває фонд імені Фулбрайта.
 
Зустріч слугувала доброю нагодою довідатись про цілі й традиції Програми фонду імені Вільяма Фулбрайта, а також пізнати історії наукових пошуків і напрацювань її учасників. Зокрема, професор Віктор Марків представив свій науковий проект з історії музики та результати, яких вдалось досягти впродовж перебування в Україні в тісній співпраці з українськими дослідниками. У форматі невимушеної дискусії учасники події мали змогу обмінятися думками, висловити зауваги й поділитися власними науковими напрацюваннями.

 

Контактна інформація:

Помічник ректора:
(032) 233-40-41
Прес-центр:
(032) 233-40-41
Відділ адміністрування та електронного документообігу:
(032) 233-00-88
Навчально-методичний центр:
(032) 233-14-77
Відділ роботи з персоналом:
(032) 233-15-02
Відділ організації служби:
(032) 233-32-40
Відділ матеріально-технічного забезпечення:
(032) 233-21-52
Відділ економіки і фінансів:
(032) 233-15-11
Відділ організації науково-дослідної діяльності:
(032) 233-24-79
Черговий по університету:
(032) 233-32-40
+380 (67) 676 17 19
Ліцей цивільного захисту Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м.Вінниця):
(0432) 61-15-68

 

Наша електронна пошта:

[email protected]
 

Пошта Університету
            [email protected]

Пошта Ректора Університету:
            [email protected]
 

Телефон звернення
щодо сексуальних домагань та проявів дискримінації
тел. (032) 233-15-02