Українська Англійська

Ветерани ЛДУ БЖД отримали заслужені нагороди до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Версия для печати
Сьогодні, 13 грудня, напередодні Дня учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, ректор Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Михайло Козяр зустрівся із ветеранами навчального закладу та вручив їм заслужені нагороди.
За бездоганну службу та відданість Батьківщині, проявлений героїзм і сумлінну працю під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильський АЕС,значний розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді, популяризацію героїчних буднів та традиції пожежно-рятувальної служби, вірність українському народу Орест Юренц, Олександр Гаврилко, Михайло Судніцин, Артур Лебідь, Вячеслав Кісіль отримали Почесну відзнаку Всеукраїнської Асоціації ветеранів війни та Служби цивільного захисту «Орден – «Честь і слава».
Також, на виконання Указу Президента України «Про присвоєння військових та спеціальних звань учасникам бойових дій на території інших держав», за мужність та героїзм проявлений під час виконання військового обов’язку, ветеранам навчального закладу, підполковникам внутрішньої служби Богдану Балуху, Тарасу Кісілю, Євгену Мелещенко, Олександру Прокоф’єву, Богдану Сенику, Сергію Ткаченку та Ярославу Сливі вручено погони полковників служби цивільного захисту.
«Чорнобильська катастрофа – це біль і трагедія, це – героїзм і самопожертва людей, які зупинили некерований атом. Важливо не забувати їх: живих і тих, хто відійшов, адже вони прийняли на себе найжорстокіший удар ядерної стихії, яка відступила перед їхньою мужністю. Низький їм уклін. Також хочу подякувати усім тим, хто брав участь у бойових діях на території інших держав, виконував благородну та почесну місію із порятунку людей. На вашому прикладі мужності, героїзму та відданості ми виховуємо нашу молодь», сказав під час зустрічі Михайло Козяр.
До слова, серед багатьох тисяч учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС є нинішні працівники Університету – начальник Інституту післядипломної освіти В’ячеслав Кошеленко та завідувач науково-дослідною лабораторією Віталій Петровський, а також ветерани навчального закладу: Анатолій Антонюк, Олександр Гаврилко, Ігор Іванейко, В’ячеслав Кісіль, Артур Лебідь, Михайло Судніцин, Андрій Харчук, Орест Юренц і покійні Іван Біленко та Богдан Грицай. Саме завдяки мужності та самопожертві таких людей вдалося приборкати «мирний атом» на Чорнобильській АЕС.
Складне завдання у Чорнобилі в 1986 році виконували курсанти-добровольці навчального закладу під керівництвом колишнього викладача, полковника у відставці Михайла Судніцина. Про небезпечність проведених робіт говорить такий факт – троє з дев’яти відійшли у вічність, решта є інвалідами за станом здоров’я. Вони, зокрема, здійснювали дезактиваційні роботи технологічних майданчиків вентиляційної труби 3 і 4-го енергоблоків ЧАЕС та скидали уламки радіоактивних графітових стержнів в гирло зруйнованого реактора.
Сьогодні в Університеті навчається чимало курсантів і студентів, батьки та рідні яких брали безпосередню участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Тож, без сумніву, спадкоємність поколінь триває. Майбутні рятувальники також обрали благородне покликання – захищати людські життя, боронити їх від пожеж, катастроф та надзвичайних ситуацій.
 
 
 

Контактна інформація:

Помічник ректора:
(032) 233-40-41
Прес-центр:
(032) 233-40-41
Відділ адміністрування та електронного документообігу:
(032) 233-00-88
Навчально-методичний центр:
(032) 233-14-77
Відділ роботи з персоналом:
(032) 233-15-02
Відділ організації служби:
(032) 233-32-40
Відділ матеріально-технічного забезпечення:
(032) 233-21-52
Відділ економіки і фінансів:
(032) 233-15-11
Відділ організації науково-дослідної діяльності:
(032) 233-24-79
Черговий по університету:
(032) 233-32-40
+380 (67) 676 17 19
Вінницький ліцей безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання ЛДУБЖД:
(0432) 61-15-68

 

Наша електронна пошта:

[email protected]
 

Пошта Університету
            [email protected]

Пошта Ректора Університету:
            [email protected]
 

Телефон звернення
щодо сексуальних домагань та проявів дискримінації
тел. (032) 233-15-02